Tilbage til Alle begivenheder

Vild fermentering for begyndere

Lystbækforeningen inviterer til fermenteringskursus med Usula Bärle for begyndere.

Kom og lær de grundlæggende teknikker i fermentering af grøntsager, urter og umoden frugt.

Workshop – Lær at fermentere

Fermentering er en ældgammel, naturlig konserveringsmetode, der er blevet aktuel igen. Ved fermentering sørger naturlige mælkesyrebakterier for et surt miljø, hvorved grøntsagerne konserveres – helt uden opvarmning eller nedkøling.

Fermentering er meget nem, hvis bare man er opmærksom på et par simple regler. Kom og vær med til at høre mere om fermentering, nyde en lille smagsprøve – og lave din egen fermenterede hvidkål.

Medbring venligst:

- Et økologisk hvidkål og ½ økologisk rødkål

- Hvis du vil fermentere kålen sammen med andre ting, så tag eventuelt også et par gulerødder, lidt palmekål, en peberfrugt, et løg, et æble eller lignende med.

- 3 tomme konservesglas med låg eller sylteglas (med låg, passende gummiringe og metalklamre)
Glassene skal være cirka 1-1,5 l store og uden rester af opvaskemiddel.

- En rigtig stor skål og et stort skærebræt

- Evt. gummihandsker (hvis du ikke vil have den røde farve fra rødkålen eller saltvandet på fingrene). Jeg selv bruger aldrig handsker.

Brug ikke creme etc. på hænderne, inden du tager af sted, medmindre du vil bruge handsker.

Du kan medbringe en madpakke - der er mulighed for at købe kaffe og kage

Kurset koster kr. 100 pr. person

Tilmelding til Ingrid på 23335231

Forrige
Forrige
26. november

Julemarked

Næste
Næste
20. januar

Spindekursus