Tilbage til Alle begivenheder

Bondegedeost

Det er Merete Laubjerg, der fremstiller de historiske bondegedeoste (farmer goat cheese) fremstillet på friskmalket, ubehandlet gedemælk: rå mælk, rigtig mælk.

Mens Merete uddeler smagsprøver af sin ost på Lystbækgaard, vil hun føre dig ind i en ny spændende verden af ostens smag, fremstillingsprocessen, og sundhedsaspekter omkring osten.

Oste fremstillet af rigtig mælk har bevaret indholdet af enzymer, vitaminer og mineraler.

Merete fremstiller og udvikler sine råmælksbondegedeoste i sit mikroosteri på naturgrunden ved Stauning Vesterstrand.

Den økologiske gedemælk henter hun direkte under malkningen fra Nørgaards Geder på Bøgelyvej ved Videbæk. Mælken køres direkte til mikroosteriet og osteprocessen startes uden nedkøling eller opvarmning.

Biodiversiteten bevares, sundheden fremmes og ostenørderne nyder den perfekte råmælks gedeostesmag.

Merete er uddannet på franske bondegårde i Normandiet og i Provence, og hun er aktivt medlem af den internationale ”Association Fromage de Terroirs”.

Du kan smage og erhverve de lækre oste på Lystbækgaards påske-, jule- og andre -markeder.

Om sommeren træffes hun om torsdagen til smagsprøver og salg af osten. Der vil hun gerne dele ud af sin viden om osten.

Forrige
Forrige
21. marts

Æteriske olier

Næste
Næste
4. maj

Spin din egen tråd…